Mergi la conţinutul principal
Actualităţi în Chirurgie Plastică
     
Hotel Crowne Plaza, Bucureşti

Actualităţi în Chirurgie Plastică. Dileme în vindecarea tisulară

Stimaţi colegi,

Avem deosebita plăcere sa vă invităm la Prima Ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO, ce va avea loc în data de 17 Noiembrie 2018 laHotel Crowne Plaza - Sala Magnolia din Bucureşti. Manifestarea se va organiza sub patronajul ştiinţific al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

După ce, în decursul anilor precedenţi,  membrii şi personalităţi proeminente ale specialităţii noastre, chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, au susţinut prin participarea lor cu lucrări ştiinţifice de înalt nivel manifestările organizate în colaborare cuMEDICHUB, am condiderat că specialitatea noastră merită o manifestare de sine stătătoare, cu caracter relaxat, colegial şi interdisciplinar care să permită schimbul de idei şi cunoaştere medicală. 

Manifestarea este o apariţie nouă în calendarul activităţilor de educaţie ştiinţifică medicală din România şi işi propune să devină o prezenţă continuă şi solidă, care să aducă un beneficiu consistent participanţilor. Titlul generic sub care se va desfăşura evenimenul va fi Actualităţi în Chirurgia Plastică, permiţând abordarea unor teme diferite în fiecare an, centrându-se în special pe discuţia şi abordarea ştiintifică a unor teme controversate sau insuficient elucidate din cadrul sau în  sfera de aplicabilitate  a specialităţii noastre. 

Tema Forumului Chirurgie Plastică.RO din 2018 va fi Dileme în vindecarea tisulară. Discutăm despre un domeniu de cercetare relativ nou în lumea medicală, conceptul de vindecare tisulară făcând progrese considerabile în ultimii ani. Multe dintre descoperirile cercetării fundamentale au translat  în domeniul clinic şi practic.  Vindecarea tisulară are efecte critice atât asupra actului chirurgical cât şi asupra percepţiei rezultatalui actului medical de către beneficiarul final, pacientul, care stă în centrul activităţii noastre. Astfel, medicii specialişti trebuie să fie familiarizaţi cu cele mai recente descoperiri ştiinţice fundamentale precum şi cu cele mai eficiente protocoale de prevenţie, tratament si modulare a vindecării la nivel tisular.

Necesitatea organizării acestui forum survine din dorinţa de a aduna specialiştii din planul naţional din domenii conexe, de cercetare sau activitate clinică, într-un  eveniment dedicat în exclusivitate conceptelor de vindecare tisulară.

Cu acest prilej, dorim să dezbatem în plan real şi să împărtăşim experienţele profesionale care ne leagă zilnic, prin prisma pluridisciplinarităţii. Evenimentul se va poziţiona ca un  început în definirea poziţiilor şi interdependenţelor celor implicaţi în vindecarea ţesuturilor.

Prima ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO este organizată de către Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România şi Departamentul de Învăţământ Clinic 11,  Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă,  din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu MedicHub.

Invităm medicii şi cercetătorii cu preocupări ştiinţifice  din domeniu menţionat să ne susţină iniţiativa, prin participarea la prima ediţie a Forumului Chirurgie Plastica.RO.

Invitaţia este deschisă către participanţi, pentru a se implica activ în această ediţie a Forumului, prin trimiterea de lucrări ştiinţifice. Manifestarea va fi creditată cu puncte de Educaţie Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din Bucureşti. Formatul propus pentru prezentări este de 12 minute pentru expunere şi 3 minute pentru discuţii. 

Corespondenţa legată de înscrierea lucrărilor ştiinţifice se va transmite  pe adresa:  cristian.jecan@umfcd.ro

Aşteptăm titlul, autorii şi rezumatul lucrării până la data de 20  octombrie  2018.

 

Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu
Clinica de Chirurgie Plastică, Estetica şi Microchirurgie Reconstructivă
a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”,
Preşedinte în Exerciţiu al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România

Conf. Dr. Cristian Radu Jecan
Clinica Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă ,
Spitalul Clinic de Urgenţă “prof dr Agrippa Ionescu”
Preşedinte Ales al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România