Mergi la conţinutul principal
Comunicat ACPR

Comunicat ACPR

Stimați colegi,
 
Așa cum v-am obișnuit, în contextul Pandemiei COVID-19, vă ținem la curent cu materiale informative care vă pot fi de folos în practica curentă.
Astfel, în urma analizei în cadrul ACPR și SRCE, conducerile ambelor societăți au agreat să vă transmitem spre consultare, un articol aflat "în presă" în World Journal of Emergency Medicine - https://wjes.biomedcentral.com/
 
Acesta conține sinteza experienței unor colegi italieni, împreună cu recomandările lor, privind organizarea activității chirurgicale curente în cadrul acestei epidemii.
Colectivul de autori, coordonat de dl Prof. Dr. Federico COCCOLINI, a fost de acord prin mail cu traducerea în limba română și distribuirea acestui articol către membrii ACPR și SRCE, cu condiția citării jurnalului și a autorilor în cadrul textului tradus. Avem rugămintea, dacă veți folosi integral sau parțial acest articol, să citați, deasemenea, colectivul de autori și jurnalul care va asigura publicarea acestuia. 
Recomandările din articol, înainte de a fi puse în practica curentă, trebuie armonizate cu legislația naționala în vigoare (legi, decrete, ordonante de urgenta, ordine ale ministrului sănătății),  cât și cu procedurile și protocoalele fiecărei instituții sanitare în parte.
Mulțumim dnei Dr. Dana Mihaela Jianu, pentru implicare si asigurarea traducerii în limba română a articolului. 
 
Vă doresc multă sănătate și rezistență in aceste vremuri, 
 
Cu stimă, 
 
Cristian Radu Jecan 
Președinte ACPR   
 

Descarca "Comunicat ACPR" varianta PDF