Mergi la conţinutul principal

Informatii pacienti

  1. Alegerea unui chirurg

  2. Relatia medic-pacient

  3. Siguranta sanatatii Dumneavoastra

  4. Recuperarea si urmarirea postoperatorie

  5. Intrebari ce trebuie adresate chirurgului in cazul unei operatii estetice sau de reconstructie

 

Alegerea unui chirurg

Alegeți un chirurg în care puteți avea încredere!

Chirurgia plastică implică multe alegeri. Prima și cea mai importantă este selectarea unui chirurg în care puteți avea încredere. Alegerea unui chirurg membru al ACPR asigură faptul că ați selectat un medic care:
A finalizat cel puțin cinci ani de formare chirurgicală, cu un minim de trei ani și jumătate în chirurgia plastică
Este instruit și cu experiență în majoritatea procedurile de chirurgie plastică
Își desfașoară activitatea numai în centre medicale acreditate
Îndeplinește cerințele de educație medicală continuă, inclusiv de standarde și inovații în domeniul siguranței pacienților
Adera la un cod strict de etică
Este acreditat de către Colegiul Medicilor din România și de Asociația Chirurgilor Plastici din România.

Chirurgii ACPR au acces la cele mai avansate tehnici de chirurgie plastică,  estetică și reconstructivă. Asociația oferă membrilor săi cursuri de instruire, seminarii și programe educaționale predate de unii dintre cei mai prestigioși chirurgi din lume.

 
Relația medic-pacient

Este de dorit ca Dvs și chirurgul Dvs să discutați deschis despre intervenția chirurgicală și să încercați să colaborați pentru obținerea celor mai bune rezultate. Comunicați-vă scopurile, așteptările și motivația care v-au făcut să optați pentru chirurgia plastică. Împreună cu chirurgul Dvs veți hotărî care este cel mai bun plan terapeutic pentru Dvs sau dacă aveți într-adevăr nevoie de o intervenție chirurgicală.
O operație presupune multiple alegeri. Prima alegere pe care trebuie să o luați este cea a chirurgului Dvs. Alegeți un chirurg care vă inspiră încredere, profesionalism și siguranță. Vă rugăm să consultați secțiunea Găsește un chirurg pentru mai multe informații despre membrii acreditați ai Asociației Chirurgilor Plastici din România.
Decizia de a apela la un chirurg plastician este una personală. Trebuie să hotărâți dacă intervenția chirurgicală dorită vă poate satisface așteptările și dacă puteți accepta eventualele riscuri și complicații aferente. Este firesc să simțiți o oarecare neliniște înaintea unei intervenții chirurgicale. Nu ezitați să puneți întrebări și să-i comunicați chirurgului Dvs ceea ce simiți.

 
Siguranța sănătății Dumneavoastră

Înainte de intervenția chirurgicală este recomandat să fiți supus/ă unor analize de laborator sau teste diagnostice. De asemenea, este important să-i furnizați chirurgului Dvs câteva date despre starea Dvs de sănătate: dacă suferiți de vreo afecțiune medicală sau urmați vreun tratament medicamentos, dacă aveți alergii sau alte reacții adverse la medicamente, dacă sunteți consumator/oare de cafea, alcool, țigări sau suplimente alimentare sau folosiți contraceptive orale (în cazul pacientelor).
Discutați sincer și deschis cu chirurgul Dvs! Orice informație pe care i-o ascundeți poate avea efecte negative asupra sănătății Dvs.

 
Recuperarea și urmărirea postoperatorie

Colaborarea cu chirurgul Dvs nu se termină odată cu încheierea intervenției chirurgicale. Este indicat să reveniți la controalele și examinările periodice stabilite împreună, pentru o recuperare postoperatorie cât mai sigură. De asemenea, pe măsură ce înaintați în vârstă, este posibil ca rezultatele intervenției chirurgicale să se modifice odată cu organismul Dvs, de aceea este recomandabil să păstrați legătura cu chirurgul Dvs și să-i comunicați eventualele schimbări.

 

Întrebări ce trebuie adresate chirurgului în cazul unei operații estetice sau de reconstrucție

1. Sunt potrivit pentru această procedură?

Un medic cu experiență ar trebui sa fie în masură să vă spună dacă o intervenție chirurgicală este potrivită pentru dvs. Trebuie să fiți pregătiți și pentru posibilitatea ca medicul să contraindice procedura sau tratamentul de care dvs considerați că aveți nevoie.  Un chirurg responsabil trebuie să ia în considerare ceea ce este mai bun pentru dvs, chiar dacă acest lucru presupune anularea operației.

2. De cât timp profesați această intervenție chirurgicală și care sunt riscurile?

Trebuie să verificați de când medicul chirurg este înregistrat cu titlu de medic specialist și dacă face parte din ACPR.  Minim cinci ani de experiență în domeniu este un răspuns ideal.  Dacă nu, chirurgul trebuie să dea dovadă de formare suficientă sau un chirurg cu mai multă experiență să garanteze pentru el. Este imporant să știm că nu există nici o operație cu 0% riscuri. Ca orice procedură chirurgicală, chirurgia plastică implică un risc de complicații, așadar acestea trebuie știute înaintea operației.

3. Ce schimbări trebuie să mă aștept să văd?

Aveți nevoie de a clarifica și discuta motivele pentru care dvs doriți această intervenție și așteptările dvs în urma acesteia. Acest proces este important pentru a vă asigura că ceea ce doriți este pe cât se poate de realist și poate fi atins.  Fiți precisi în explicații și în cerințe. În acest fel, puteți primi cel mai bun sfat și puteți avea șanse mult mai mari în a obține rezultatul dorit.

4. Ce fel de îngriijire voi primi după operație?

Îngrijirea de după operație este o parte esențială a recuperării dvs, așadar asigurați-vă că medicul dvs se ocupa și de acest aspect. Complicațiile post-operatorii pot apărea, de aceea trebuie să fiți în măsură să ajungeți la spital sau clinică cu ușurință. De asemenea, asigurați-vă că ați înțeles toate costurile suplimentare pentru operațiile de revizie sau intervenții chirurgicale de remediere a complicațiilor